Mijn beste belegging afgelopen jaar…?


...dat moeten mijn wandelschoenen zijn, dit jaar al goed voor een paar honderd kilometer schat ik.


Ik heb ze in januari (met de solden J) aangeschaft en ja, heb er al veel plezier aan beleefd. Ik lees ook hoe langer hoe meer dat wandelen het nieuwe joggen aan ’t worden is.

Wandelen helpt je op een eenvoudige manier tegen stress en piekeren,  je zelfbeeld gaat er op vooruit, je produceert meer opbeurende hormonen,  je wordt creatiever,…
Ook met deze voorwaartse beweging leggen onze hersenen zelfs een verband met de toekomst. Zorg wel dat er geen afleidende prikkels bij zijn zoals muziek,… ga voor het onbevangen en vrije denken tijdens de tochten.

Zelf probeer ik regelmatig te gaan wandelen in de Ardennen. Ik start meestal van een voorbereide vaste wandeltocht maar al gauw laat ik me verleiden door kleine alternatieve ongekende (bos)weggetjes te kiezen. En daar helpt  mijn ‘beste belegging’ van 2 jaar geleden dan weer bij… een wandel/fiets gps.Er op uit trekken, ontdekken en in beweging zijn… het helpt mij.

Waarom deze blog en net nu…? Wel vandaag heb ik weeral controle en moet toegeven dat dit na 7 jaar toch niet went hoor. Er is altijd die spanning en angst. Weliswaar een ander gevoel dan voor de operatie maar ’t blijft confronterend.

Zucht, zou dit ooit stoppen?
Reacties

  1. Maar wel zeer goede positieve uitslag gekregen 😊 hup met de wandelschoenen en GPS 👟👟👌

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten