Bosbad


Ik hoor dit woord de laatste maanden steeds vaker. Het heeft met geluk en gezondheid te maken.

In ’t verleden heb ik al eens iets geschreven over onze 4 seizoenen. (https://prostaatkankerop45.blogspot.be/2017/10/het-winteruur-en-de-4-seizoenen.html) Volgens mij is het goed al eens afstand van iets te kunnen nemen en als een nieuwsgierige wetenschapper je nieuwe omgeving te (her)ontdekken, exploreren.
Het bos, nu zeker in de lente, is telkens zo'n fantastische plek. Bewust van de natuur genieten geeft zoveel extra weerstand, energie, concentratie en goesting in alles.

Op één van mijn favoriete wandelingen is een pad waar rode en groene berken elkaar ontmoeten met hierachter een fel en strak blauwe lucht… het heeft een Yin Yang  gevoel. Er is evenwicht en balans op deze weg en in dit bos.
Ik geloof ook persoonlijk (ben er eigenlijk van overtuigd 😌) dat je je genezingsproces bij kanker zelf mee bepaalt. Alle beetjes helpen.
Ik heb afgelopen jaren dikwijls gesprekken gehad met artsen waarin ik hen vertelde dat ik bezig was met gezonde voeding, yoga, mindfulness ,… ’t kon geen kwaad maar ik heb nooit deze wetenschappers kunnen overtuigen denk ik.

Bosgeneeskunde?... ik ga er toch graag eens wat meer over lezen!Reacties

  1. "De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water."
    Lao-Tse. Chinees filosoof. +/- 600 VC
    S&G

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten