Geweer op laatste moment van schouder kunnen veranderen

Als psa waarden plots met 300 % toenemen is er iets heel mis. Dit is zeer veel tumoractiviteit op heel korte tijd.

Ik heb sinds het weten van prostaatkanker (2011) denk ik wel al het mogelijke gedaan om hier een zekere stabiliteit in te verkrijgen. Dit is ook het verhaal dat ik in mijn site heb trachten te schrijven.
www.prostaatkankerop45.be
Uiteraard wist ik dat ik de kanker niet kon verslaan op deze manier. Wel ben ik bijzonder fier dat ik 6 jaar lang deze uitdaging, prestatie heb kunnen neerzetten. Ik denk dat niemand, en dan in ’t bijzonder de urologen, dit ooit verwacht hadden.

En neen, het waren niet altijd simpele periodes… en ja, ik ben me ervan bewust dat ik wel risico’s heb genomen. Ik heb mij afgelopen jaren verdiept in de verschillende behandelingen, ben naar veel lezingen geweest, heb veel (heel veel J) gelezen en heb ook zeer veel contact gehad met lotgenoten.
Over lotgenoten wil ik de komende weken nog een hoofdstuk wijden op mijn site. Heb afgelopen 6 jaar meer dan 300 mensen leren kennen via artikels in krant, lezingen, fora,…

Mijn uro(onco)loog die me nu al bijna 5 jaar volgt is een zeer ervaren specialist die eigenlijk pionier is van Hifu. Een techniek, behandeling waar ik steeds 100% in geloofd heb. (en eigenlijk nog altijd)
Ik wil in deze blog/site zeker niet dieper ingaan op behandelingen, artsen, ziekenhuizen want dat is voor iedereen verschillend.

Het is wel zo als je zoals ik er veel mee bezig bent zie je de medische wereld ook heel hard veranderen, verbeteren. Artsen die met Da Vinchi robots werken worden steeds beter, ook hier worden steeds meer nieuwere technieken uitgevoerd.
Er was één van die artsen die ik al een jaar volgde. Iemand met zeer veel ervaring en diensthoofd van een universitair ziekenhuis. Ik wou bij deze arts nog op gesprek.

En dan plots zie je die bloedwaarden toenemen en weet je dat er een behandeling moet aankomen. Je staat met je rug tegen de muur en een beslissing moet snel genomen worden.
Ik ben zeer snel bij de deze nieuwe uroloog op raadpleging kunnen komen voor een second opinion. Met al hetgeen ik afgelopen jaren aan ervaring heb vergaard heb ik mijn gevoel gevolgd en heb een zeer moeilijke beslissing genomen.

Ik heb de lopende onderzoeken (waaronder opnieuw de pijnlijke weefselpuncties) geannuleerd bij mijn vorige arts en hem laten weten dat ik toch voor een andere behandeling/arts ga kiezen. (mmm… was niet veel begrip voor)

Op welk moment ook in je leven, waarin je met angst, ongerustheid, stress, en steeds in tijdsgebrek zit moet je rust kunnen vinden en moet je voor jezelf de mogelijkheid kunnen creëren om nieuwe beslissingen te nemen. Weloverwogen beslissingen die niet in paniek genomen worden.
Ik besef dat ik de lat misschien soms wel wat hoog leg en ben mij er ook van bewust dat dit voor andere veel stressmomenten kan geven.


Het geweer van schouder veranderen, ik vind dat het moet kunnen J

Reacties

  1. Dat moet inderdaad kunnen. Het is nog altijd jouw lichaam, jouw keuze, jouw leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, geweldig initiatief deze blog. Mijn partner heeft pas ook de diagnose gekregen van prostaatkanker. Hij is 48, bijna 49 jaar. Ook nog zeer jong dus. Het is allemaal nog zeer miniem, dus echt het beginstadium. Zou je ons kunnen meedelen welke arts je hierboven bedoelt? En wie uiteindelijk je operatie heeft gedaan? We zijn ook geneigd om behandeling zo lang mogelijk uit te stellen. En we willen zeker ook een second opinion. Bedankt alvast en nog vele succes in je verdere leven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je reactie en mailtje.
      Ik heb je geantwoord buiten de blog... veel succes!

      Verwijderen

Een reactie posten